All Dergisi | Senin Stil ve Alışveriş Arkadaşın
Lifestyle
Yayın Tarihi: 05.05.2021 Ton balığının mucizeleri Ataberk Kaçar

Dardanel Ton Balığı ile vücudunuzu nasıl koruyabilirsiniz? Vücuda yararlı Ton Balıklı Salata nasıl yapılır? İşinde uzman kişilere danışılan sorular ALL Magazine okuyucularına özel cevaplanıyor!

Bağışıklık sistemimize ekstra dikkat etmemiz gereken bu dönemde, Dünya Sağlık Örgütü ton balığı tüketiminin haftada en az 3 defa olmasına gerektiğine vurgu yapmıştı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit’in ton balığının yararları hakkında tüyolar verdiği yazımıza gelin birlikte göz gezdirelim. Düşük kalorisiyle vücutta yağ depolanmasını engelleyip, hızlı yağ yakımı sağlayan ve kilo vermede birebir katkısı olduğunu söyleyebileceğimiz ton balığının günde 100-300 gram arasında tüketilmesinin yeterli olduğunun altını çizen Berrin Yiğit, ton balığının faydalarını ALL Magazine okuyucuları için sıralıyor: 

- Kalp sağlığını koruyor.

- Beyin sağlığını destekliyor.

- Cilt görünümünü güzelleştiriyor.

- Göz sorunlarını tedavi ediyor.

- Felci önlüyor.

- Alerjilerle savaşıyor

- Kemikleri güçlendiriyor

- Kanseri önlüyor.

- Depresyon ve anksiyeteyi engelliyor.

Yararlarını say say bitiremeyeceğimiz ton balığını en uygun nasıl servis etmeliyiz? Sosyal medyada paylaştığı yemek tarifleriyle fark yaratan Şef Halil Şımır, ALL Magazine okuyucularına özel anlattığı tarife gelin birlikte bakalım.

Malzemeler

- 200 gr taze fasulye

- 2 adet haşlanmış patates

- 2 adet orta boy domates

- 1 adet orta boy kırmızı soğan

- 3 adet haşlanmış yumurta

- 1/2 su bardağı siyah zeytin

- 150x2 Dardanel Ton

- 1/4 su bardağı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

- 1 diş rendelenmiş sarımsak

- 1 çay kaşığı hardal

Tarif: Taze fasulyeleri, kılçık ve kenar kısımlarını ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün. Derin bir tencerede kaynayan suda 5 dakika kadar haşladıktan sonra, 2 adet patatesi kaynar suda haşlayın. Domatesleri iri parçalar halinde dilimleyip, kırmızı soğanı halka halka kesin. Haşlanmış yumurtaları dört eşit parçaya bölerek, Dardanel Ton’u açıp yağıyla birlikte salataya karıştırın. Haşlanmış fasulyeler, haşlanmış patates, siyah zeytin ve doğranmış diğer tüm salata malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Salatanın sosunu hazırlamak için ise; zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak ve hardalı karıştırın. Hazırladığınız sosu salata ile harmanladıktan sonra kızarmış ekmek dilimleri ile bekletmeden servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Dardanel Ton
Berrin Yiğit
Halil Şımır
Benzer İçerikler
Lifestyle Ton balığının mucizeleri Dardanel Ton Balığı ile vücudunuzu nasıl koruyabilirsiniz? Vücuda yararlı Ton Balıklı Salata nasıl yapılır? İşinde uzman kişilere danışılan sorular ALL Magazine okuyucularına özel cevaplanıyor!
05.05.2021
Son Eklenenler
Lifestyle İleri dönüşümde son nokta “Sürdürülebilir bir kent” terimini duyduğunuzda aklınıza ne gelir? Daha çok yeşil alan? Geri kazandırılan yağmur suları? Yatay mimari? Biraz daha düşünün?
22.06.2021
Lifestyle Gucci ailesinin son üyesi Flora Gorgeous Gardenia’ya yakışan isim açıklandı.
22.06.2021
Lifestyle Bodrum'da yeni konuk! İtalyan moda devi Valentino, 15 Haziran tarihinde Bodrum Yalıkavak Marina’da yeni butiğini açtı.
21.06.2021