BU AY DERGİDE Nilay Yalçınkaya

KÜÇÜK DAHİYANE FİKİRLER

Hazırladığı sağlıklı ve hafif lezzetlerin yanı sıra sunum biçimleriyle de beğeni toplayan Dugu Dansuk kendine özgü stilini Leda Food and Events'e yansıtmış. Böylece her defasında ortaya sade, abartısız tasarımlar, samimi bir görünüm ve sağlıklı bir mönü çıkıyor. Catering hizmeti de veren Leda'nın özellikle karbonhidrattan uzak duruşu kadınları kalbinden vuruyor. Hazırlayan: İpek Özcan

_MG_9843

Leda’dan önce neler yapıyordunuz ve bu fikir nasıl ortaya çıktı?
2010 yılında Şaşkınbakkal’da kendi kafemi açtım. Çok ufak bir yerdi, ama her şey çok keyifliydi. Üç yıl işlettik kardeşimle ama ben hamile kalınca maalesef apar topar devretmek zorunda kaldık. Hiçbir zaman içimdeki aşk bitmedi. Kafe döneminde de catering yapmıştım zaten. Artık ufak bir atölyeyle catering işine devam etmek ve kendi markamı yaratmak istedim.

Mönülerinizden biraz bahseder misiniz? Genel olarak nasıl bir stili var Leda’nın?
Mönüler misafirlerin isteğine bağlı olarak gelişiyor. Bizim tabii ki belli bir çizgimiz var. Mevsime uygun malzemelerle, sağlıklı, hafif ve fresh lezzetler hazırlıyoruz. Tat kadar görsellik de önemli bizim için.

_MG_9872

Sizce çekici görünmek, güzel bir vücuda sahip olmak için beslenmenin rolü ne?
Rolü çok büyük! Biz de mönülerimizi oluştururken karbonhidrattan uzak duruyoruz. Zaten karbonhidratlı şeyleri mönüye eklediğimizde kadınların onları tercih etmediğini görüyoruz. Daha çok sebzeli, bakliyat içeren, fazla şekerli olmayan lezzetlere yöneliyorlar. Mesela yoğurtlu tatlılarımızı ya da nispeten hafif, minik cheesecake’lerimizi çok seviyorlar.

_MG_9912

Sunumlarınızda ki size özgü detaylar neler?
Asla trendleri takip etmiyoruz. Klasikle moderni karıştırmayı seviyoruz. Çok modern görünümlü tabaklar bizim tarzımız değil! Tabii ki, kullandığımız malzemeler ve ürünler de klasikle modernin güzel birer karışımı oluyor.

Pageskin Top
Pageskin Left
Pageskin Right