All Dergisi | Senin Stil ve Alışveriş Arkadaşın
Güzellik
Yayın Tarihi: 23.05.2020 Sağlık deposu: Kemik suyu Dilruba Karaköse

Eğer kemik suyunu yemek pişirme rutininizin içine dahil etmediyseniz, faydalarını öğrendikten sonra mutlaka şans vereceksiniz!

Pek çok yemeğe hem lezzet vermesi hem de besin değerini arttırmak amacıyla eklenen kemik suyu, her ne kadar elde etmesi biraz meşakkatli olsa da son derece sağlıklı. Farklı hayvanların kemiklerinin yaklaşık 20 saat kaynatılması sonucu elde edilen kemik suyu, bu sayede mineraller açısından da zengin bir hale geliyor. Ne gibi faydaları olduğunu ise şöyle sıralayalım;

Bağırsak sağlığı

Kemiklerde bulunan jelatin, bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken, ishal, kabızlık ya da sindirim sorunlarını hafifletiyor.

Eklemler

Özellikle yaşlılar için büyük bir sıkıntı yaratan eklem ağrıları için de kemik suyu tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kolajen desteği

Düşük ısıda yavaş pişirme tekniğiyle elde edilen kemik suyu, bu sayede kolajen açısından da daha zengin hale geliyor. Bu sayede cilt elastikiyeti gelişiyor, daha sıkı hale geliyor ve ince çizgilerin önüne geçiliyor.

Uyku kalitesi

Yapılan araştırmalar, kemik suyunda bulunan glisinin, uyku düzenini iyileştirmeye ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Güçlü kemikler

Pişirilen kemiklerdeki fosfor, magnezyum ve kalsiyum, kemik suyuna geçerek sizin de sağlıklı kemiklere sahip olmanız için gerekli besinleri almanızı sağlıyor.

Bağışıklık sistemi

Kemik et suyunun yüksek mineral konsantrasyonu, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek bir süper yiyecek olma özelliği taşıyor.

SAĞLIK
BESLENME
WELLNESS
Son Eklenenler
Güzellik Tırnakları beyazlatma yolları Fazla oje sürmekten ya da protez tırnakların ardından rengi değişen tırnaklarınıza bakım yapma zamanı!
28.05.2020
Güzellik Mor saç mı geliyor? Evde çok sıkılan Dylan Minette yeni bir trendi mi müjdeliyor.
27.05.2020
Güzellik Makyajsız güzellik Yıldızlar evde kaldığı süreci ciltlerini dinlendirerek geçiriyor.
25.05.2020